Sammanfattning av säsongsfinalen!

Först och främst vill jag varna för spoilers!! Har ni inte sett avsnittet än är det bäst att ni struntar i att läsa det här inlägget just nu :) 
 
Det allra första som händer i avsnittet är att den här A vill träffa Hanna, som tillsammans med sina vänner har gjort upp en plan. Hon får hot mot sig som säger att A kommer att döda alla om hon ljuger och att den dagen träffar A för att berätta att hon dödade Charlotte blir sin sista.
 
Ali börjar se massor av konstiga saker hemma hos sig. Hon ser Wilden lägga armen om henne och hon tror att hennes döda mamma ringer till henne. Hon ser dem flera gånger och tror därför att hon börjar bli galen. Hon lägger in sig själv på ett psykhem där hon hoppas på att få hjälp. Vi får senare reda på att hon inte alls är galen utan att det har en naturlig förklaring (Vi tar det längre ner!!)
 
Spencer säger till Caleb att hon älskar honom, men får inget svar. Vi fick många moments med de gamla paren. Spencer umgicks mycket med Toby och han valde henne över sin flickvän Yvonne. Caleb och Hanna kysstes och Haleb var tillbaka för en stund. Spener som var avundsjuk redan i förra avsnittet lär bli ännu mer avis när hon får reda på det, tror inte ni det? Vi får reda på hur det gick till när Haleb gjorde slut och det var ju ganska dramatiskt. Sen hettade det till ordentligt mellan Aria och Ezra. Tror ni att de gamla paren kommer att komma tillbaka?
 
Spencers mamma, Veronica Hastings lyckades bli senator i sin stat, vilket var en stor framgång. Toby och Spencer smiter från festen för att undersöka ett hemligt rum på Radley. De hittar en mapp där de ser att en Mary Drake har varit patient där och att hon födde en son, Charles Drake. Vi får också reda på att Charles blev adopterad av familjen DiLaurentis. 
 
På Lost woods resort finns Hanna och de har gjort upp en fälla för att fånga A utan att denne får tag på Hanna. Däremot blir de lurade och A tar med sig Hanna genom golvet, vilket ingen av dem har tänkt på att kolla. Mona har följt efter Spencer och Toby hit, det är nog mest för att vi inte ska misstänka henne. De ser att Jessica DiLaurenits var den som sprang i skogen vid deras fälla men förstår inte hur det går ihop sig.
 
Något vi får reda på, men som inte tjejerna har fått reda på än, är att Mary Drake är Jesicas tvilling och att det var hon som sprang i skogen. Vi får även se att Dr.Rollins, som Alison är gift med, låtsades vara Wilden för att få Alison att lägga in sig på det sjukhus som han äger största delen av. Vi vet att Dr.Rollins dejtade Charlotte innan och att han bara har gift sig med Alison för att hämnas. Dr.Rollins är för övrigt britt egentligen, bara att han dolt det för Ali. I slutscenen ser vi att tjejerna får ett meddelande från någon som kallar sig A.D och att den personen tackar för att ha fått Hanna. Vi ser en medvetslös Hanna dras längst med golvet i samma kyrka som Charlotte mördades från och sen slutade det. Vi vet alltså inte om Hanna lever eller inte, men det måste hon väl göra? Vad tror ni?
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback